Cappelens Forslag

Bernt Ankersgt. 4, 0183 Oslo, Norway
Opening hours: mon.- fri. 12-18, Saturday: 12-15

CAPPELENS FORSLAGS HUSLEIELOTTERI - JULE(UT)GAVE!

Pil Cappelen Smith


Jula står for døren. Minst 23 dager med stress og jag, alt for at den 24 skal bli avslappet. Det som trengs nå er en avveksling, og da kommer litt gambling rett fra reseptblokka. Med et øyeblikks forberedelse får du noe annet å glede deg til. Kanskje får du en svært eksklusiv julegave i år, til en brøkdel av det den er verdt! Eller, kanskje det er du som gir noen du liker en gave som ingen andre får denne julen? Det legger ikke vi oss opp i.

Du trenger ikke vente til jul, for dette er et ekspresslotteri: Vinneren kåres allerede mandag 12. desember.

I posen denne gangen er det som alltid en premie som er vanskelig å få tak i på annet vis: Den prisvinnende praktboka BLOOM 2016 – 2020, som allerede har vært utsolgt fra Forslaget lenge. Boka er et omfattende og påkostet retrospektiv på kunstneren Christian Bloom, produsert av Belhamel Press i samarbeid med Cappelens Forslag. Show, don´t tell sier de hele tiden, så se her:



“Men”, sier du, og det er helt berettiget, “Hvordan kan dette samleobjektet være premie i CAPPELENS FORSLAGS HUSLEIELOTTERI - JULE(UT)GAVE! hvis det er utsolgt?”

Du er kvikk i oppfattelsen, den skal du ha. Dette er hvordan:

Da boka ble lansert i november 2021 meldte graffitimiljøets egen pizzarestaurant, geniale Mad Love seg. Er du opptatt av graffiti har du visst om Christian Bloom i 20 år allerede, og Mad Love ville gjerne støtte opp om prosjektet ved å selge boka i sine lokaler i Grønlandsleiret 61. Der fantes det ett usolgt eksemplar. Helt til i dag. Da ble ikke bare boka hentet hjem til Forslaget, men monteren ble skrudd ned og er en del av premien!


Monteren har muligens en svak duft av Mad Loves pizza, men det tar vi ikke noe ekstra for.

Å få med monteren er valgfritt. Støtt opp om Forslaget, støtt opp om deg selv, og mens vi er i gang, støtt opp om Mad Love!


Om BLOOM 2016 –2020 fra juryen som kåret boka til Best of Show i årets Visuelt. Denne prisen deles bare ut omtrent hvert tredje år. (Best of Show velges ut blant gullvinnerne i Visuelt og er et hedersbevis på arbeid i særklasse):

“Endelig får en av våre ypperste satiretegnere samlet sine avisillustrasjoner mellom stive permer i et veldig påkostet format. Hver illustrasjon er gjennomført til perfeksjon og er som et kunstverk i seg selv. Den vakre fargebruken, teksturene og den spenstige streken kommer virkelig til sin rett i det store formatet. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og det er umulig å ikke la seg imponere over illustratørens ferdigheter og faglige styrke. De treffsikre og umiddelbart slående ideene skaper en helhet her som utgjør en bauta og et landemerke i norsk satiretegning som vil stå i historiebøkene. Her var det ingen tvil når juryen skulle dele ut gullet, for her har vi en bok utelukkende bestående av gullkorn, og så får vi attpåtil skissearbeider og innblikk i prosessen på toppen av det hele. Vi har nesten ikke ord!”

Lodd kjøper du her, til 40kr stykket.

Og det takker vi deg for. Håper du vinner, englefjes! Og god jul, uansett.